Conferințe Pastoral-Misionare de primăvară în Arhiepiscopia Târgoviștei

În Arhiepiscopia Târgoviștei au debutat vineri, 18 iunie, Conferințele Pastoral-Misionare de primăvară cu tema: „2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești”. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Dr. Nifon a prezidat lucrările conferinței pentru preoții din Protoieriile Târgoviște Sud și Pucioasa, ce a avut loc în sala de festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După săvârșirea Te Deum-ului, Înaltpreasfinția Sa a rezumat tema conferinței, arătând importanța deosebită pe care o are Simbolul de Credință și Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române pentru viața liturgică, doctrina, activitatea socială, pastorală și misionară a Bisericii noastre.

Referatele preoților, care au conferențiat, au avut o ținută științifică, dăruind o mărturie frumoasă despre bogata lor experiență pastoral-misionară. De asemenea, la finalul conferinței, au avut loc discuții folositoare și au fost abordate probleme administrative curente ale preoților din cele două protoierii.

Aceste conferințe pastoral-misionare au loc de două ori pe an, primăvara și toamna, odată cu o temă națională, hotărâtă de către Sfântul Sinod al B.O.R. și a doua oară, cu o temă aleasă de către fiecare Eparhie în parte, în funcție de necesitățile ei pastoral-misionare.

Comentarii Facebook


Știri recente