Conferințe duhovnicești în Episcopia Caransebeșului

În perioada 17-21 martie, Episcopia Caransebeșului va fi vizitată de prof. dr. Denis Villepelet (foto), directorul Institutului Catolic din Paris. În programul de vizită sunt incluse două conferințe pe teme de cateheză creștină, una la Reșița, vineri, 18 martie, de la ora 18:00, în sala de ședințe a Consiliului județean, și cea de-a doua la Caransebeș, duminică, 20 martie, de la ora 18:00, în sala de festivități a Centrului Eparhial, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Profesorul Denis Villepelet, doctor în filosofie și teologie, este unul dintre cei mai importanți membri ai comunității științifice teologice din Franța. Fost director al Institutului Superior de Cateheză Pastorală (CPHI) la Institutul Catolic din Paris, el este în acest moment noul director al Institutului Superior de Teologie a Artelor al Facultății de Teologie și Studii Religioase de la Institutul Catolic din Paris. Autor al unei prodigioase activități științifice, manifestată prin excelente opere – ‘Les défis de la transmission dans un monde complexe’ (2009), ‘Risquer la foi dans nos sociétés’ (2005) și ‘Lâavenir de la catéchèse’ (2003) -, Denis Villepelet este cel mai renumit cercetător actual în catehetică și în problema transmiterii printr-o hermeneutică modernă și în același timp fidelă a Tradiției Bisericii. Avem astfel o oportunitate unică de a vedea un specialist în cateheză și în transmiterea credinței.

La susținerea vizitei în Episcopia Caransebeșului au participat Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița, Universitatea ‘Eftimie Murgu’ Reșița și Direcția Județeană de Cultură, Culte și Patrimoniu Caraș-Severin.

Cele două conferințe se vor desfășura cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, iar duminică, 20 martie, chiriarhul va fi prezent la conferința ce va avea loc în sala de festivități a Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente