Conferințe dedicate Sfântului Maslu în Arhiepiscopia Timișoarei

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar eparhial, Arhiepiscopia Timișoarei organizează în cursul săptămânii a V-a din Postul Mare mai multe conferințe dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. În acest sens, astăzi, începând cu ora 18:00, va avea loc conferința intitulată ‘Terapeutica Sfântului Maslu în contextul medical actual’, susținută de lect. univ. dr. Gabriel Ciorîcă, de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara și va avea loc în Amfiteatrul ‘AI/II’ (etajul I) al Universității de Vest Timișoara, din bulevardul Vasile Pârvan nr. 4. Următoarea conferință va avea loc mâine, 29 martie, de la ora 12:00. Conferința cu tema ‘Taina Sfântului Maslu’ va fi susținută de pr. prof. univ. dr. Konstantinos Karaisaridis, de la Universitatea Aristotelis din Tesalonic.

Comunicarea se va desfășura în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. În continuarea aceleiași zile, ASCOR Timișoara organizează o nouă întâlnire. Invitatul serii de dialog va fi tot pr. prof. univ. dr. Konstantinos Karaisaridis, care va vorbi tinerilor timișoreni despre ‘Preoție și asceză. Taina vindecării omului’. Conferințele se adresează tuturor celor interesați de discuțiile teologice și duhovnicești. Expunerile vor fi însoțite de piese corale adecvate Postului Mare, în interpretarea corului studenților teologi, condus de diac. Laurian Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente