Conferințe bisericești la teatrul „Maria Filotti” din Brăila

Conferințele preoțești au continuat ieri, 5 noiembrie, și în Arhiepiscopia Dunării de Jos, de această dată cu preoții din protopopiatele aflate pe raza județului Brăila.

Conferința a fost precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii la biserica monument istoric „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din centrul orașului, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Lucrările s-au desfășurat la Teatrul „Maria Filotti” din municipiul Brăila și au avut ca temă: „Familia preotului și rolul ei în educarea tineretului din parohie, în lumina învățăturilor sfinților capadocieni”.

Claudiu Bălan, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, a declarat pentru Radio TRINITAS: „Ca invitat special a participat profesorul Stelianos Papadopoulos de la Facultatea de Teologie din Atena, autorul volumelor: ʹViața Sfântului Vasile cel Mareʹ și ʹVulturul rănit: Viața Sfântului Grigoreʹ, fiind însoțit de Pr. Prof. Constantin Coman de la Facultatea de Teologie din București. Distinsul teolog a amintit că Brăila este locul unde relațiile dintre români și eleni au fost foarte apropiate, menționând că 22 de Mitropoliți ai Patriarhiei Ecumenice au slujit de-a lungul timpului în Mitropolia Proilaviei, care a avut tronul unde se afla astăzi orașul Brăila. Reputatul profesor a vorbit preoților despre problema familiei pornind de la familia Sf. Vasile cel Mare, care a dăruit bisericii 6 sfinți: Sf. Macrina cea Bătrâna, Sf. Emilia, Sf. Vasile Tatăl, Sf. Grigore al Nyssei, Sf. Petru al Sevastiei și Sf. Macrina cea Tânără.”

Comentarii Facebook


Știri recente