Conferințe ASCOR în Postul Mare

La Moinești și Iași vor debuta, în aceste zile, conferințele din Postul Mare, organizate cu binecuvântarea ierarhilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, respectiv Arhiepiscopia Iașilor, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Mâine are loc prima conferință din Postul Mare organizată de Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR), filiala Iași.

În Sala Mare a Primăriei Municipiului Moinești, astăzi, de la ora 16:30, pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu va susține prelegerea ‘Postul – exercițiu de tinerețe în Hristos’. Evenimentul este organizat de Protopopiatul Moinești în colaborare cu Primăria Municipiului Moinești și cu Liceul ‘Spiru Haret’ Moinești, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și face parte din seria de conferințe din Postul Mare intitulate ‘Trepte spre Înviere’. Marți, 29 martie, de la 16:30, va conferenția pr. prof. dr. Vasile Gavrilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București, iar duminică, 3 aprilie, de la ora 16:30, moineștenii vor asculta o prelegere a Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. După cum ne-a relatat pr. Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești, ‘scopul acestor conferințe este intensificarea activității pastoral-misionare’. În Postul Mare, Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Bacău va organiza două conferințe pentru studenții și băcăuanii interesați.

‘Învierea lui Hristos, izbăvire de întristare’, la Iași

Aula Magna ‘Mihai Eminescu’ a Universității ‘Al. I. Cuza’ (UAIC) din Iași va găzdui în perioada Postului Mare ciclul de conferințe ‘Învierea lui Hristos, izbăvire de întristare’. Întrunirile vor fi organizate de Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – filiala Iași, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pe 22 martie invitatul tinerilor ascoreni va fi pr. Petru Pruteanu, din Republica Moldova, care va vorbi despre importanța împărtășirii periodice, titlul conferinței fiind ‘Liturghia, dincolo de simbolism și misticism’. Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului de formare și consiliere ‘Sfinții Arhangheli’ din Iași, va susține pe 31 martie prelegerea ‘Unde ești, Mângâietorule?’. Programul complet al conferințelor va fi anunțat în perioada următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente