Conferințe A.T.O.R. – Dorohoi în Postul Mare

Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR), filiala Dorohoi în colaborare cu Protopopiatul Dorohoi, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi și Casa de Cultură Dorohoi organizează ciclul de conferințe pascale „Între Lumina lui Hristos și Lumina lumii”.

Întrunirile au loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Sala Teatrului din Dorohoi și vor începe de la ora 17:00. Astăzi, părintele lect. dr. Adrian Dinu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universității „Alexandru Ioan Cuza din Iași”, a susținut conferința „Duhovnicul și tinerii de azi”, iar pe 31 martie părintele Bogdan Frăsilă de la Parohia Podoleni II, Protopopiatul Roznov va vorbi despre „Fericirea de a trăi”. Părintele Dănuț Damaschin, misionar de caritate la biserica Maternității „Cuza Vodă” din Iași și dr. Dan Mihalcea, medic primar în cadrul Maternității ‘Cuza Vodă’ din Iași vor trata pe 7 aprilie 2011, tema „Viața ca dar divin” iar pe 14 aprilie 2011, părintele Radu Brânză, referent în cadrul Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor va susține conferința „Ce este adevărul?”.

„Conferințele vor fi organizate pentru a-i atrage pe tineri spre Hristos. Vrem să arătăm că tinerii sunt așteptați tot timpul la biserică. Biserica nu îi exclude pe tineri, ci încearcă să-i apropie de Hristos”, a declarat părintele Ciprian Șoptică, membru fondator al ATOR, filiala Dorohoi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…