Conferința Tinerilor Creștini Ortodocși din Oltenia, în desfășurare la Mănăstirea Tismana

La Mănăstirea Tismana se desfășoară în aceste zile Conferința Tinerilor Creștini Ortodocși din Oltenia. Evenimentul cultural face parte dintr-un proiect elaborat de Arhiepiscopia Craiovei în colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național și Fundația ‘Cuvîntul care zidește’ și are ca temă de dezbatere ‘Tinerii în viața Bisericii azi. Formarea spiritului de voluntariat la tineri’. Deschiderea a avut loc ieri, 1 mai 2009, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

La conferința de la Mănăstirea Tismana participă peste 70 de tineri, care reprezintă 35 de parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei. Împreună cu invitații evenimentului dezbat probleme legate de principiile formării spiritului de voluntariat în activitățile Bisericii.

Activitățile curpinse în program sunt diverse, de la dezbateri sau lucru în echipe la concursuri de creație, activități artistice, recreative, sportive, etc.

Conferința Tinerilor Creștini Ortodocși din Oltenia se află la cea de-a VI-a editie și reprezintă continuarea proiectului de pastorație a tinerilor din Oltenia, inițiat în anul 2003. Întrunirea din acest an se va încheia mâine.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente