Conferința Tinerilor Creștini Ortodocși din Oltenia: 1-3 mai 2009

Mitropolia Olteniei organizează în perioada 1-3 mai la Mănăstirea Tismana Conferința Tinerilor Creștini Ortodocși din Oltenia. Evenimentul cultural face parte dintr-un proiect elaborat de Arhiepiscopia Craiovei în colaborare cu Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național și Fundația ‘Cuvântul care zidește’ și va avea ca temă de dezbatere ‘Tinerii în viața Bisericii azi. Formarea spiritului de voluntariat la tineri’.

Participă peste 70 de tineri reprezentanți ai grupurilor de inițiativă existente în parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, tineri care vor dezbate împreună cu invitații principiile actului umanitar creștin.

Evenimentul va debuta vineri 1 mai, orele 18.00, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu și va avea ca invitați pe părintele arhimandrit Teofil Părăian de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus și Profesorul Dr. Tiziano Salvatera însoțit de un grup de tineri din Italia.

Activitățile curpinse în program sunt diverse, de la dezbateri sau lucru în echipe la concursuri de creație, activități artistice, recreative, sportive, etc.

Așteptările organizatorilor se concretizează în dezvoltarea conștiinței apartenenței și implicării tinerilor în lucrarea Bisericii, în formarea grupurilor de inițiativă care să sprijine actul de binefacere la nivelul parohiilor. De asemenea, se dorește o vitalizare a rolului tinerilor în viața Bisericii prin responsabilizarea lor, prin conștientizarea sensului superior al vieții și implicit al actului educativ creștin.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente