Conferința teologică Sfântul Duh – Sfințenia Noastră, la Mănăstirea Sâmbăta de Sus

La Mănăstirea Sâmbăta de Sus a început astăzi, 30 martie 2011, conferința teologică Sfântul Duh – Sfințenia Noastră. Manifestarea se află la cea de-a doua ediție și reunește reprezentanți ai cultelor ortodox și evanghelic din România și Germania.

Timp de trei zile se va purta un dialog ecumenic pentru o mai bună cunoaștere a credinței și culturii celor două confesiuni.

Mai multe amănunte a oferit pentru Radio Renașterea, părintele Lucian Boloș, organizatorul Evenimentului: „Conferința va debuta cu o rugăciune, cu un Te-Deum săvârșit de Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului în Biserica Mănăstirii Sâmbăta de Sus. Apoi, va urma deschiderea oficială în Aula Academiei Teologice de la Sâmbăta și apoi, după o seară de cunoaștere reciprocă între participanți, joi, vor urma conferințele propriu-zise. Aceste conferințe teologice vor oferi cadrul potrivit pentru întâlnirea personală dintre teologi din Germania și România. Și chiar există perspective în ceea ce privește viitorul de colaborare între instituții bisericești din România și Diakonia. Se pot dezvolta și gândi proiecte de schimb de studenți, mai ales pe domeniul de asistență socială pentru că Germania este foarte bine organizată și dezvoltată în domeniul de asistență socială”.

Conferința este organizată de Centrul Ecumenic Duhovnicesc al Diakoniei din Germania împreună cu Mitropolia Ardealului. O întâlnire similară a avut loc în urmă cu doi ani în Germania.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…