Conferința semestrială la Roma

În ziua de 19 decembrie 2012, la prăznuirea Sf. Mc. Bonifatie și Trifon, preoții și diaconii din zona de Centru a Italiei s-au întâlnit la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din Roma, pentru Conferința semestrială de iarnă, informează episcopia-italiei.it.

Conferința a reunit Protopopiatele Lazio I, Lazio II, Lazio III, Toscana, Abruzzo, Umbria – Marche și Campania Molise și a avut ca temă „Îngrijirea Bolnavilor în textele Sfintei Scripturi și ale Sfinților Părinți – Propuneri și idei practice de aplicare în zilele noastre”, fiind susținută de Preacucernicul Părinte Gabriel Ioniță de la Parohia Intrarea Maicii Domnului în biserică – Roma.

În a doua parte a întâlnirii au luat cuvântul mai mulți părinți și au dat mărturie despre proiectele sociale implementate în parohiile pe care le păstoresc, împărtășind, astfel, celorlalți preoți, din experiența lor pastoral-misionară și socială. Pe tot parcursul întâlnirii, discuțiile au fost moderate de către PC Protosinghel Atanasie, Vicar Eparhial și delegat din partea Preasfințitului Siluan de a-l reprezenta la această conferință, care, totodată, a încheiat cu mai multe propuneri și recomandări practice, legate de tema conferinței.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…