Conferința semestrială la Roma

În ziua de 19 decembrie 2012, la prăznuirea Sf. Mc. Bonifatie și Trifon, preoții și diaconii din zona de Centru a Italiei s-au întâlnit la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din Roma, pentru Conferința semestrială de iarnă, informează episcopia-italiei.it.

Conferința a reunit Protopopiatele Lazio I, Lazio II, Lazio III, Toscana, Abruzzo, Umbria – Marche și Campania Molise și a avut ca temă „Îngrijirea Bolnavilor în textele Sfintei Scripturi și ale Sfinților Părinți – Propuneri și idei practice de aplicare în zilele noastre”, fiind susținută de Preacucernicul Părinte Gabriel Ioniță de la Parohia Intrarea Maicii Domnului în biserică – Roma.

În a doua parte a întâlnirii au luat cuvântul mai mulți părinți și au dat mărturie despre proiectele sociale implementate în parohiile pe care le păstoresc, împărtășind, astfel, celorlalți preoți, din experiența lor pastoral-misionară și socială. Pe tot parcursul întâlnirii, discuțiile au fost moderate de către PC Protosinghel Atanasie, Vicar Eparhial și delegat din partea Preasfințitului Siluan de a-l reprezenta la această conferință, care, totodată, a încheiat cu mai multe propuneri și recomandări practice, legate de tema conferinței.

Comentarii Facebook


Știri recente