Conferință semestrială în Protopopiatul Însurăței din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 2 noiembrie a.c. a avut loc la Însurăței conferința semestrială a preoților din acest protopopiat. La acest eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit Sfânta Liturghie într-un mare sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor, după cum informează edj.ro. La slujba a fost prezent și un grup de tineri liceeni alături de un alt grup de copii de grădiniță.

Tema conferinței a fost: ‘Aspecte practice privind Taina Sfântului Botez și a Sfintei Cununii’ într-un an dedicat de Sfântul Sinod acestor două taine esențiale dedicate mai ales familiei. În acest context Înaltpreasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură de după Sfânta Liturghie despre familie cu trimitere către divorțul dintre soți. Pentru că este o conferință dedicată preoților predica a atins în principal subiectul divorțului în familiile preoților, făcându-se referire și la hotărârea Sfântului Sinod privind sancționarea cu pedeapsa depunerii din treapta pentru clericii divorțați care se recăsătoresc.

După slujba care s-a ținut în Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena ziua a continuat cu ședința propriu-zisă a conferinței ținută în sediul protopopiatului unde s-au prezentat referate pe marginea temei și s-au purtat discuții pe probleme administrative ale parohiilor din protopopiat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…