Conferință semestrială în Protopopiatul Însurăței din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 2 noiembrie a.c. a avut loc la Însurăței conferința semestrială a preoților din acest protopopiat. La acest eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit Sfânta Liturghie într-un mare sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor, după cum informează edj.ro. La slujba a fost prezent și un grup de tineri liceeni alături de un alt grup de copii de grădiniță.

Tema conferinței a fost: ‘Aspecte practice privind Taina Sfântului Botez și a Sfintei Cununii’ într-un an dedicat de Sfântul Sinod acestor două taine esențiale dedicate mai ales familiei. În acest context Înaltpreasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură de după Sfânta Liturghie despre familie cu trimitere către divorțul dintre soți. Pentru că este o conferință dedicată preoților predica a atins în principal subiectul divorțului în familiile preoților, făcându-se referire și la hotărârea Sfântului Sinod privind sancționarea cu pedeapsa depunerii din treapta pentru clericii divorțați care se recăsătoresc.

După slujba care s-a ținut în Biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena ziua a continuat cu ședința propriu-zisă a conferinței ținută în sediul protopopiatului unde s-au prezentat referate pe marginea temei și s-au purtat discuții pe probleme administrative ale parohiilor din protopopiat.

Comentarii Facebook


Știri recente