Conferință semestrială de toamnă la Tecuci, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La sediul Protoieriei Tecuci din județul Galați s-au desfășurat astăzi, 11 noiembrie, lucrările conferinței preoțești semestriale de toamnă cu tema „Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române”, informează TRINITAS TV.

Slujitorii Sfintelor Altare au participat, de dimineață, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Tecuci de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„În partea a anului s-a evaluat prin contribuția fiecărei parohii și mănăstiri modul în care s-au desfășurat programele sugerate și transmise din Sfântul Sinod privind Crezul Ortodox”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Preoții din Protopopiatele Tecuci și Nicorești au omagiat personalitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu, primul ierarh al Dunării de Jos, cel care a redactat și propus actul oficial al proclamării Autocefaliei Bisericii noastre.

Tot în cadrul conferinței s-a discutat despre rolul întâistătătorilor Bisericii noastre în obținerea Autocefaliei și în ridicarea ei la rangul de Patriarhie.

Comentarii Facebook


Știri recente