Conferința semestrială de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Galați a avut loc marți, 13 noiembrie 2012, conferința semestrială de toamnă a clericilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos. Lucrările au fost precedate de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat la final și un parastas pentru vrednicul de pomenire mitropolit Antonie Plămădeală, la 7 ani de la trecerea sa la Domnul.

Conferința cu tema „Darul vindecării prin Taina Sf. Maslu și Cuvânt” s-a desfășurat la Teatrul Nae Leonard din municipiu. În cadrul întrunirii a fost evocată și personalitatea Mitropolitului Antonie Plămădeală. Printre invitați s-a numărat și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

„Concluzia slujirii preoților în parohii prin imagini convingătoare s-a constituit într-o icoană a sănătății pe care Hristos Domnul o dă prin brațele Sale prelungite în mâinile binecuvântate ale preotului și ale medicului în spitale, în biserici și acasă, iar corolarul acestei întruniri l-a constituit cinstirea de preoțime a celui ce ne vindecă de boala nelecturii, așa cum s-a spus în întrunire, Mitropolitul Antonie”, a spus ÎPS Părinte Casian

Arhiepiscopul Dunării de Jos

Au participat 450 de preoți din eparhie, potrivit TRINITAS TV.

În cadrul conferinței au fost lansate mai multe volume despre mitropolitul Antonie Plămădeală. La eveniment au participat și autorități și oameni de cultură.

Următoarea conferință cu preoții din Arhiepiscopia Dunării de Jos va avea loc în primăvara viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente