Conferința „Sănătatea duhovnicească reflectată în imnologia Sfântului Maslu”, la Timișoara

Catedra de teologie a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara a organizat miercuri, 7 martie, cea de-a doua conferință prepascală dedicată Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Conferința intitulată ‘Sănătatea duhovnicească reflectată în imnologia Sfântului Maslu’ a fost susținută de pr. drd. Radu Bogdan, în prezența a numeroși profesori și studenți teologi. Delegatul Întâistătătorului Banatului la eveniment a fost Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În expunerea sa, pr. Radu Bogdan a evidențiat că doxologia adusă lui Dumnezeu în cadrul cultului este indispensabil legată de dogmă, cântarea liturgică nefiind altceva decât o ‘teologie cântată’. În acest sens, a prezentat semnificațiile și învățăturile desprinse din rugăciunile rostite în cadrul Tainei Sfântului Maslu. Totodată, acesta a arătat că ‘imnografia Sfântului Maslu așază această taină în proximă apropiere de Taina Pocăinței, sugerând astfel că pocăința este condiția însănătoșirii, deoarece ea presupune dorința de îndreptare a omului, de părăsire a păcatului, dar și nădejdea, convingerea în puterea milostivirii lui Dumnezeu’, a menționat pr. drd. Radu Bogdan.

În finalul întâlnirii, corul studenților teologi, dirijat de diac. Laurian Popa, a susținut un recital de piese corale adecvate perioadei Postului Mare. Ciclul de conferințe va continua până în săptămâna a șasea a postului și va avea ca invitați preoți și profesori de la Catedra de teologie din cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, precum și profesori de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. Conferințele prepascale sunt organizate de Arhiepiscopia Timișoarei, Universitatea de Vest din Timișoara și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și sunt adresate în special studenților de la Catedra de teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente