Conferința preoților Protopopiatului Suceava 1

Preoții Protopopiatului Suceava 1 s-au reunit ieri în conferința pastoral-misionară de primăvară. Lucrările întâlnirii au fost prezidate de IPS Arhiepiscop Pimen.

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a prezidat ieri, 14 mai 2013, conferința pastoral-misionară de primăvară din Protopopiatul Suceava 1, dedicată Anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano (313). Referatul întâlnirii a fost susținut de pr. Mihai Alexandru Mazarache, de la parohia Zamca din Suceava. „Părintele Mihai Alexandru Mazarache a pregătit conferința după planul primit de la Centrul eparhial Suceava, accentuând momentul convertirii împăratului Constantin cel Mare. În același timp, a fost subliniată importanța Sfintei Cruci, care este cinstită încă din perioada apostolică de toți creștinii. În continuare, au fost prezentate legile și avantajele pe care Constantin cel Mare le-a creat pentru Biserică. De asemenea, a fost subliniat faptul că duminica a devenit zi de sărbătoare pentru toți creștinii din timpul lui Constantin cel Mare. S-a argumentat faptul că împăratul Constantin cel Mare nu a fost botezat de episcop arian, ci de ierarh ortodox. Au fost punctate mai multe argumente prin care s-a amintit că Biserica noastră îl cinstește pe Sfântul Constantin cel Mare, împreună cu mama sa, Elena, în mod deosebit de 1700 de ani”, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Vasile Irimia, protopop al Protopopiatului Suceava 1. Susținerea referatului a fost urmată de luările de cuvânt din partea preoților, care au demontat anumite idei din Apus care spun că Sfântul Constantin cel Mare nu ar trebui cinstit ca sfânt. Înalt Preasfințitul Pimen a răspuns la întrebările părinților parohi cu privire la tema pusă în discuție.

La final, au fost discutate adresele venite de la Patriarhia Română și de la Centrul eparhial Suceava. Amintim că prima conferință pastoral-misionară din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților din acest an a avut loc luni, 13 mai, în Protopopiatul Rădăuți.

Comentarii Facebook


Știri recente