Conferința preoților din spitalele prahovene

Preoții de caritate din județul Prahova au discutat, astăzi, 8 decembrie 2011, despre „Postul Crăciunului în contextul actual”. Cea de-a V-a Conferință a Cercului Pastoral Misionar „Speranță și Vindecare” s-a desfășurat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, părintele Mircea Marian Pintică: „Tema este de actualitate și am avut invitați din cadrul Spitalului, medici cu specialitatea endocrinologie, care au prezentat necesitatea postului și din punct de vedere biologic. Am aflat foarte multe noutăți în ceea ce privește postul. Este foarte greu în ziua de astăzi să ținem post din cauza produselor modificate și din cauza produselor care sunt prezentate uneori ca fiind de post, dar conțin elemente care sunt proteină animală. Produsele pe care le găsim în rafturi de multe ori nu ne prezintă garanția că sunt de post. Trebuie să fim informați și să transmitem și mai departe aceste informații necesare. Noi, ca și preoți îi îndemnăm pe preoți să postească, dar de multe ori ne întâlnim cu situații speciale ca preoți de caritate avem bolnavi care nu pot să postească, dar măcar din punct de vedere sufletesc pot să țină postul”.

Tot pe marginea temei conferinței părintele protoiereu Ștefan Mușat de la Protoieria Ploiești a declarat pentru TRINITAS TV: „Postul dă posibilitatea fiecăruia dintre noi să ne echilibrăm atât trupește cât și sufletește. Preotul în spital are această menire de a arăta oamenilor cât de mare este folosul pentru cei ce postesc. Am spus și repet că cine postește la tinerețe nu ajunge să țină regim la bătrânețe, cine postește moare de bătrân, iar cine nu postește moare de bolnav”.

Lucrările conferinței au fost precedate de Sfânta Liturghie oficiată în capela cu hramul ” Buna-Vestire” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta instituției.

Comentarii Facebook


Știri recente