Conferința preoților din Protopopiatul Roman

Preoții din Protopopiatul Roman s-au reunit ieri, 10 octombrie 2011, în ședință administrativă semestrială. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și a fost dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. La Biserica Precista mică din Roman s-a oficiat mai întâi o slujbă de Te Deum. În cadrul conferinței a fost abordată tema ‘Slujba Sfintei Taine a Cununiei, semnificație teologică și existențială’, informează ‘Ziarul Lumina’.

‘Fiecare întâlnire cu ierarhul nostru este un prilej de a ne adresa un mesaj în cuprinsul unei meditații. Preasfinția Sa a vorbit despre misiunea preotului de a fi învățător, sfințitor și păstor al sufletelor încredințate. PS Ioachim Băcăuanul a accentuat rolul pe care îl are preotul în misiunea sa de a învăța, de a fi mesagerul Evangheliei lui Hristos în comunitatea pe care o păstorește’, a relatat pr. Florin Țuscanu, protopop al Protopopiatului Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…