Conferința preoților din Protopopiatul Piatra Neamț

Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a prezidat ieri, 9 noiembrie, conferința de toamnă a preoților din Protopopiatul Piatra Neamț, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Enoriașii parohiei Mărăței 2 din Piatra Neamț și membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) – filiala Piatra Neamț au trăit ieri un moment de înălțare sufletească. Înalt Preasfințitul Părinte Teofan a slujit pentru prima dată în Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Mărăței 2, cu prilejul conferinței de toamnă a preoților din Protopopiatul Piatra Neamț. Arhipăstorul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost întâmpinat cu bucurie de copiii îmbrăcați în costume naționale. Sfânta Liturghie s-a oficiat în demisolul sfântului lăcaș. Părintele Dumitru Ailincăi, protoiereul Protopopiatului Piatra Neamț, a precizat că tema conferinței ‘este în acord cu ceea ce spune Sfântul Ap. Pavel, că Biserica este generatoarea bucuriei adevărate și sfinte, autentice’. ‘Prezența Înalt Preasfinției Voastre este garanția că prin preocuparea specială ce o acordați tinerilor, prin grija deosebită ca ei să fie mereu apropiați Bisericii, aceștia vor ajunge la o trăire duhovnicească’, a spus pr. Dumitru Ailincăi. Părintele paroh Constantin Septimius Cazan și-a exprimat bucuria pentru că Înalt Preasfințitul Teofan a slujit Sfânta Liturghie în Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Mărăței 2. ‘Suntem cuprinși de emoții firești, duhovnicești, pentru că IPS Teofan ne-a adus bucurie aleasă, împărtășindu-ne din darul iubirii desăvârșite’, a spus pr. Constantin Septimius Cazan.

Bucuria și libertatea tinerilor în Biserică

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vorbit despre libertatea și bucuria pe care tinerii le pot găsi în Biserică. ‘Cei care au fost binecuvântați de Dumnezeu să se nască în Biserica creștină și să fie aproape de o mănăstire sau de lăcașul de închinăciune din parohie au șansa să înțeleagă, să trăiască și să mărturisească că izvorul adevăratei bucurii și adevăratei libertăți se află în legătura omului cu Biserica. Tânărul dorește să aibă bucurie în viața lui și să fie liber. Mari bucurii am trăit de-a lungul timpului văzând tineri și tinere care, apropiindu-se de Biserică, au descoperit în ea spații de bucurie, domenii adânci de libertate. Nădăjduiesc că tinerii aflați aproape de Biserică se vor întări în hrana lor de libertatea și bucuria din Biserică. Ei, sub coordonarea preotului, vor fi martorii și mărturisitorii acestei bucurii întru Hristos și ai libertății pe care o au fiii lui Dumnezeu’, a explicat Părintele Mitropolit Teofan. Tema cu titlul ‘Biserica, spațiul bucuriei și al libertății tinerilor’ a fost susținută de pr. Nicolae Nicău, slujitor la Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’ – Mărăței 2 din Piatra Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente