Conferința preoților din Protopopiatul Fălticeni

Preoții din Protopopiatul Fălticeni s-au reunit joi, 10 mai 2012, în conferința pastoral-misionară de primăvară, prezidată de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Părintele Mircea Martiniuc de la parohia Ioneasa a prezentat referatul cu tema ‘Taina Sfântului Maslu’. După cum a relatat pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni, IPS Pimen a fost însoțit de pr. Cătălin Axinte, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

‘Tema întâlnirii a fost frumos prezentată de pr. Mircea Martiniuc, captând atenția preoților mai ales prin incursiunea în trecutul ritualului Tainei Sfântului Maslu, până la forma pe care o are astăzi. Preoții au luat cuvântul și au subliniat părțile esențiale ale Tainei Sfântului Maslu. IPS Pimen a insistat asupra conștiinței preoțești pe care slujitorii sfântului altar trebuie să o aibă. Atunci când este conștiință, nu se mai pune problema devierii în cultul Bisericii noastre și în săvârșirea Sfintelor Taine. Ierarhul nostru a insistat asupra cercetării bolnavilor care au nevoie de Taina Sfântului Maslu’, a relatat pr. protopop Constantin Patrolea.

La final, preoții au intonat axionul ‘Îngerul a strigat’.

Comentarii Facebook


Știri recente