Conferința preoților din Protopopiatul Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a prezidat astăzi, 21 septembrie, conferința preoților din Protopopiatul Bacău. Întrunirea a fost dedicată Anului omagial al Crezului Ortodox și a început cu o slujbă de Te Deum, oficiată în Biserica „Precista” din municipiu.

„Noi în această perioadă dezbatem în conferințe preoțești tema ‘Crezul Bisericii’. În fiecare Protopopiat s-a organizat diferit. Astăzi, spre exemplu, am dezbătut tema în Biserica lui Ștefan cel Mare ‘Precista’ de la Bacău unde preoții au fost întruniți în ședință. Mai întâi s-a săvârșit slujba de Te-Deum, mulțumind lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim generația care sărbătorește acest eveniment istoric”, a spus Preasfințitul părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum ne informează TRINITAS TV.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Constantin Gherasim, Inspector în cadrul Sectorului tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului: „În cuvântul rostit de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a vorbit despre semnificația Duminicii a XIV-a după Rusalii, cea care a încheiat anul bisericesc, făcând referire la rolul și valoarea slujirii preoțești în contextul actual. De asemenea, a subliniat și importanța anului bisericesc atât pentru creștinii ortodocși, cât și pentru slujitorii Sfintelor Altare. A urmat, apoi, conferința propriu-zisă, susținută de părintele prof. Constantin Leonte care a vorbit preoților prezenți despre semnificația și istoria Crezului niceo-constantinopolitan”.

Următoarele conferințe preoțești vor avea loc în protopopiatele Moinești, Onești și Sascut.

Comentarii Facebook


Știri recente