Conferința preoților din Protoieria Bacău

Preoții din Protopopiatul Bacău, s-au reunit astăzi, 23 februarie 2012, în sala de ședințe a protoieriei, aflată în incinta Curții Domnești din municipiul Bacău. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, care a amintit principalele evenimente religioase din Eparhia Romanului și Bacăului din acest an, a precizat părintele Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Întâlnirea celor peste o sută de slujitori ai sfintelor altare cu Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost prima din acest an calendaristic. La conferință a mai participat și pr. Constantin Tomozei, protpop al Protopopiatului Bacău.

Cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre semnificația religioasă a anului 2012. De asemenea, Preasfinția Sa a prezentat câteva proiecte propuse spre realizare în acest an, între care, un loc important îl vor ocupa manifestările cultural-religioase ce vor fi organizate în luna mai, cu prilejul celei de-a XII-a ediții a „Zilelor Episcop Melchisedec”. Totodată, Preasfinția Sa a explicat importanța programelor social-filantropice și pastoral misionare, mai ales datorită faptului că, în 2012, Biserica Ortodoxă Română serbează Anul Sfântului Maslu și îngrijrii bolnavilor. Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a menționat faptul că primul eveniment important din acest an va avea loc în Duminica Ortodoxiei. În municipiul Roman se va organiza atunci o amplă procesiune cu sfintele icoane făcătoare de minuni menționate de episcopul Melchisedec Ștefănescu într-o prestigioasă carte dedicată acestui subiect. Tot atunci, în Catedrala arhiepiscopală din Roman va fi oficiată și prima slujbă a Tainei Sfântului Maslu, din cele șapte, câte sunt preconizate a fi săvârșite în acest an, la Catedrala arhiepiscopală din Roman.

Tot în cadrul conferinței preoțești de la Bacău, preoții delegați în Casa de Ajutor Reciproc (CAR) a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, au făcut câteva mențiuni cu privire la această instituție de întrajutorare și membrii acesteia. Fiind o conferință preoțească, dintre subiectele dezbătute n-au lipsit nici cele administrative, în mod special cele referitoare la buna organizare a activității la nivel de parohie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul făcând și câteva propuneri în acest sens, susținute de toți preoții prezenți la întâlnire.

Comentarii Facebook


Știri recente