Conferința preoților de cimitire din București

La capela cimitirului ‘Izvorul Nou’ din București s-a desfășurat astăzi, 23 februarie, conferința preoților de cimitire din București, informează ‘Ziarul Lumina’. Tema întrunirii a fost Sprijinul spiritual și social al văduvei și orfanului, iar referatul conferinței a fost susținut de părintele Ion Viorel Petcu de la cimitirul ‘Izvorul Nou’.

„Este prima conferință din acest an a preoților de cimitire. Desfășurăm aceste conferințe lunar pentru formarea și perfecționarea noastră și pentru a prezenta cazurile concrete ale acestor situații. S-au prezentat aspecte concrete ale suportului spiritual și social pe care noi trebuie să îl acordăm văduvelor și orfanilor din Biserică”, a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Petre Moise, coordonatorul preoților de cimitire din Capitală.

Întrunirea preoților a fost precedată de Sfânta Liturghie. Preoții din cimitirele bucureștene se întrunesc în fiecare lună. În cadrul fiecărei întâlniri se dezbate importanța misiunii pastorale din capelele de cimitir și colaborarea slujitorilor acestor lăcașuri cu preoții din parohii

Comentarii Facebook


Știri recente