Conferința preoților de caritate din București

Preoții de caritate din spitalele bucureștene s-au întrunit ieri, 19 octombrie, în cadrul celei de-a XXIV-a sesiuni a Cercului pastoral ‘Comunicare și comuniune’, la Biserica ‘Acoperământul Maicii Domnului’ – Titan, informează Ziarul Lumina.

Conferința a fost precedată de Sfânta Liturghie și de Sfântul Maslu la care au participat credincioșii parohiei. Părintele Lucian Tătaru, de la Capela ortodoxă ‘Adormirea Maicii Domnului’, și ‘Sfântul Mare Mucenic Mina’ a evidențiat importanța conlucrării dintre preotul de caritate și preotul de parohie în tămăduirea sufletească și trupească a celor aflați în neputință, modelul acestei conlucrări fiind buna lucrare dintre Samarineanul milostiv și gazda de la casa de oaspeți. Pr. Lucian Tătaru a subliniat că preotul de parohie ‘trebuie să vină cu toate aceste date către preotul de caritate spre ajutorul nemijlocit al enoriașului bolnav’. ‘Conștienți fiind de nevoile stringente, de sensibilitatea și receptivitatea enoriașilor aflați pe patul de suferință, ar trebui ca noi, preoții, să fim mult mai atenți cu aceștia și să căutăm cu mai multă insistență și dragoste căile și metodele adecvate și necesare în efortul de asigurare sau de realizare a sănătății trupului și sufletului enoriașului nostru, astfel, preotul de parohie poate lua legătura fie direct, fie prin telefon cu preotul de caritate’, a precizat pr. Lucian Tătaru.

La conferință a participat și dr. Elena Preda, medic primar psihiatru la Spitalul de Psihiatrie-Titan ‘Dr. Constantin Gorgos’, care a subliniat printre altele: ‘Nici medicamentele, nici metodele savante de tratare a ființei umane prin tehnici cognitive, care au și ele rolul lor desigur, nu sunt suficiente. Îndemn de fiecare dată pacienții să aibă un duhovnic, pentru că prin mărturisirea greșelilor, a atitudinii lor premergătoare bolii, se completează exact veriga lipsă de care un pacient are nevoie în vindecarea sa’.

S-a adus în discuție și colaborarea cu alte instituții, precum cele școlare. În acest sens, prof. Monica Popescu, de la Școala nr. 200 din Capitală, a vorbit despre vindecarea unui copil de o boală gravă, ca urmare a rugăciunii comune a preotului și a tuturor colegilor săi de școală, aproximativ 200 de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente