Conferința preoților de caritate a avut loc la Seminarul Teologic Nifon Mitropolitul din Capitală

La Seminarul Teologic Nifon Mitropolitul din Capitală s-au desfășurat astăzi, 19 aprilie, lucrările celei de-a IV conferințe comune a preoților de caritate de la spitalele și cimitirele din București. Reuniunea a avut ca temă „Credința în Înviere – nădejdea mântuirii noastre” și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe informații despre Conferință a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul care a spus: „Preoții de caritate din București, fac o misiune deosebită nu numai prin prezența lor, însă programul misionar pe care îl desfășoară este de anvergură. În cele patruzeci și șase de Spitale din București își desfășoară activitatea patruzeci și șapte de preoți, în unsprezece Biserici deja construite și sfințite, în cincisprezece capele și sunt deja în construcție încă nouă Biserici. Ceilalți preoți desfășurându-și activitatea, din cauza lipsei de spațiu, în amfiteatre sau în sala de mese. În cimitirele de stat din București își desfășoară activitatea un număr de paisprezece preoți și nu este cimitir de stat care să nu aibă o capelă unde preotul să săvârșească Sfânta Liturghie sâmbăta și duminica, urmată de Slujba Parastasului”.

Părintele Horia Prioteasa, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, a oferit alte informații pentru Radio TRINITAS: „Tema aleasă a fost susținută de părintele Proca Remus de la Spitalul Panduri ‘Profesor Doctor Theodor Burghele’ din București și de părintele Anghel Sorin de la Cimitirul Ghencea III-Vest. Importanța temei se reflectă în misiunea preotului de a insufla credincioșilor, fie că sunt pe patul de suferință, fie persoanelor îndoliate, credința în Înviere fără de care nu există mântuire”.

Comentarii Facebook


Știri recente