Conferință preoțească semestrială în Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii s-au desfășurat, astăzi, 12 noiembrie 2012, în prezența Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, lucrările Conferinței preoțești semestriale cu tema „Îngrijirea bolnavilor în Biserica Ortodoxă Română – responsabilitate și comuniune creștină” la care au luat parte preoții din cele trei protopopiate ale eparhiei, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Conferința a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Episcop Visarion în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Tulcea.

În cele trei referate prezentate s-au tratat teme care au subliniat importanța Tainei Sfântului Maslu în viața Bisericii și a credincioșilor, catehizarea acestora cu privire la sănătatea trupească și sufletească ca dar al lui Dumnezeu, lucrarea pastorală a slujitorilor Bisericii pentru îngrijirea bolnavilor, precum și lucrarea social – filantropică și medicală a Bisericii în alinarea suferințelor și bolilor.

Au urmat luări de cuvânt care au evidențiat responsabilitatea clerului și a credincioșilor precum și a medicilor în ajutorarea și ocrotirea bolnavilor și a persoanelor aflate în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente