Conferință preoțească semestrială în Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii s-au desfășurat ieri, 12 noiembrie, lucrările Conferinței preoțești semestriale cu tema „Îngrijirea bolnavilor în Biserica Ortodoxă Română -responsabilitate și comuniune creștină”, la care au participat preoții din cele trei protopopiate ale eparhiei: Tulcea, Niculițel, Babadag.

Conferința a fost precedată de slujba de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Tulcea. În cele trei referate prezentate s-au tratat teme care au subliniat importanța Tainei Sfântului Maslu în viața Bisericii și a credincioșilor, catehizarea acestora cu privire la sănătatea trupească și sufletească ca dar al lui Dumnezeu, lucrarea pastorală a slujitorilor Bisericii pentru îngrijirea bolnavilor, precum și lucrarea social-filantropică și medicală a Bisericii în alinarea suferințelor și bolilor, informează „Ziarul Lumina”.

De asemenea, au avut loc discuții pe marginea temei în care s-a evidențiat responsabilitatea clerului, a credincioșilor și a medicilor în ajutorarea și ocrotirea bolnavilor și a persoanelor aflate în dificultate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…