Conferința preoțească semestrială de toamnă în Episcopia Oradiei

În acest an, 2012, se împlinește un secol de la nașterea Episcopul Dr. Vasile Coman al Oradiei, și se comemorează douăzeci de ani de la trecerea sa în veșnicie.

Cu acest prilej aniversar, conferința preoțească semestrială de toamnă din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei va fi dedicată personalității și activității Episcopului Vasile Coman, având ca temă: „Episcop Dr. Vasile Coman – O sută de ani de la naștere. Douăzeci de ani de la nașterea în cer”, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Conferința, prezidată de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va desfășura joi, 11 octombrie 2012, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea, și va reuni pe toți preoții parohi și slujitori, preoții misionari și de caritate, din cuprinsul celor patru protopopiate ale Eparhiei, pe toți preacuvioșii părinți stareți și egumeni și preacuvioasele maici starețe de la așezămintele monahale din Episcopia Oradiei, pe cadrele didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea și de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, precum și pe toate cadrele didactice care predau disciplina Religie Ortodoxă din județul Bihor, după următorul program:

– Ora 9: Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în sobor de ieromonahi, preoți și diaconi;

– Oficierea slujbei de Te Deum;

– Conferința propriu-zisă susținută de către PC Prot. Dorel Rus, Protopopul Oradiei, Peștișului și Aleșdului;

– Cuvântare ocazională rostită de către PC Pr. Prof. Cristian Muntean de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Brașov-Cetate, nepotul Episcopului Vasile Coman;

– Cuvântul Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente