Conferința preoțească semestrială de primăvară în Episcopia Oradiei

Urmare a hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luată în ședința sa de lucru din 7 martie 2011, potrivit căreia la nivelul Patriarhiei Române anul 2012 a fost declarat „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngijirii bolnavilor”, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei se va desfășura, în ziua de marți, 15 mai 2012, în Biserica „Sfânta Treime” din Nucet, Conferința preoțească semestrială de primăvară, cu tema: „2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngijirii bolnavilor în Patriarhia Română”, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Conferința, prezidată de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va reuni pe toți preoții parohi și slujitori, preoții misionari și de caritate, din cuprinsul celor patru Protopopiate ale Eparhiei și se va desfășura după următorul program:

– De la ora 9:00 PC Prot. Ioan Balint, Protopopul Beiușului va rosti un cuvânt de întâmpinare. În continuare, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți format din: PC Prot. Dorel Rus, Protopopul Oradiei, PC Prot. Ioan Balint, Protopopul Beiușului, PC Prot. Ioan Șugar, Protopopul Marghitei, PC Prot. Vasile Popa, Protopopul Tincăi și PC Pr. Ioan Chira, parohul din Nucet. După citirea Evangheliei, PC Pr. Dragomir Balotă, de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Oradea, Protopopiatul Oradea, va susține o omilie cu tema: „Îngrijirea bolnavilor în Biserica Ortodoxă”; În timpul împărtășirii soborului slujitor PC Pr. Antin Purle, de la Parohia Lunca, Protopopiatul Beiuș va rosti un cuvânt de învățătură intitulat: „Taina Sfântului Maslu. Temeiuri biblice. Mărturia Sfintei Tradiții. Evoluție istorică”.

– După Sfânta Liturghie: Cuvântare ocazională rostită de către PC Pr. Constantin Filip, de la parohia Cuzap, Protopopiatul Marghita, cu titlul: „Îngrijirea bolnavilor în Biserica Ortodoxă Română. Trecut. Prezent. Perspective”; Oficierea slujbei de Te Deum de către soborul slujitor; Conferința propriu-zisă susținută de către PC Pr. Mihail Vancea, de la parohia Husasău de Tinca, Protopopiatul Tinca, cu tema: „2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”;

– Cuvântul Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente