Conferință preoțească pe tema Sfinții Împărați Constantin și Elena, la Băilești

Aproximativ 100 de preoți din Protoieria Băilești au fost prezenți marți, 4 iunie, la conferința preoțească de primăvară care face parte din seria de întruniri clericale ce se desfășoară în această perioadă în Arhiepiscopia Craiovei, după cum ne-a mărturisit Gabriele Popescu.

Conferința, prezidată de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, s-a desfășurat după săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Băileștii. În cadrul acesteia, părintele Ionel Pîrvu de la Parohia Giubega, a susținut un referat pe tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena, promotorii libertății creștine”, urmat de discuții pe marginea acestui subiect.

La final, Înalt Preasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a prezentat o interesantă lecție de istorie, subliniind grandoarea Imperiului Roman în timpul lui Constantin cel Mare și importantele realizări ale acestuia. De asemenea, Înalt Preasfinția Sa a vorbit despre activitatea Sfântului Împărat în planul libertății religioase, subliniind faptul că libertatea acordată prin Edictul de la Milan, din anul 313, a făcut ca creștinismul să fie o religie recunoscută de stat iar creștinii să-și desfășoare activitatea în mod liber până în zilele noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente