Conferință preoțească lunară în Protopopiatul Tulcea

În Biserica „Buna Vestire” din Tulcea astăzi, 5 octombrie, s-au desfășurat lucrările conferinței preoțești administrative lunare din Protopopiatul Tulcea. Lucrările au fost prezidate de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. După cuvântul de deschidere al Preasfinției sale, părintele Viorel Trofim de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Tulcea a prezentat referatul „Pelerinajul creștin – metodă de pastorație colectivă”, legat de pelerinajele organizate în această lună de sărbătorile Sfintei Cuvioase Paraschiva la Iași și a Sfântului Dumitru la București.

De asemenea, au fost discutate și alte probleme de interes general administrativ, bisericesc și misionar, ca de exemplu: problema inventarelor parohiale, a intabulării terenurilor proprietate a parohiilor, predarea Religiei în școală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…