Conferință preoțească lunară în Protopopiatul Tulcea

În Biserica „Buna Vestire” din Tulcea astăzi, 5 octombrie, s-au desfășurat lucrările conferinței preoțești administrative lunare din Protopopiatul Tulcea. Lucrările au fost prezidate de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. După cuvântul de deschidere al Preasfinției sale, părintele Viorel Trofim de la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Tulcea a prezentat referatul „Pelerinajul creștin – metodă de pastorație colectivă”, legat de pelerinajele organizate în această lună de sărbătorile Sfintei Cuvioase Paraschiva la Iași și a Sfântului Dumitru la București.

De asemenea, au fost discutate și alte probleme de interes general administrativ, bisericesc și misionar, ca de exemplu: problema inventarelor parohiale, a intabulării terenurilor proprietate a parohiilor, predarea Religiei în școală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…