Conferință preoțească la Târgu-Mureș

Conferințele preoțești de toamnă continuă luni 5 noiembrie, în protopopiatul Târgu-Mureș. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei va participa la slujba Te Deum si va prezida lucrările conferinței din protopopiatul Târgu-Mureș, după cum informează reintregirea.ro.

În cadrul discuțiilor se va insista pe aspecte legate de viețuirea autentică, în ascultare de Dumnezeu, după modelul Mântuitorului Iisus Hristos, pe necesitatea ascultării de Ierarh – Părintele nostru întru Hristos, pe aspectele multifelurite ale ascultării, precum și pe efectele ei binecuvântate în viața noastră.

Conferințele preoțești din toamna acestui an aduc în actualitate o temă deosebit de importantă: Ascultarea canonică și responsabilitatea pastorală a preotului în cadrul Eparhiei sale.

Despre conferințele preoțești de toamnă a vorbit părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ – bisericesc la centrul eparhial.

„Activitatea pastoral-misionară e nesar să fie mereu actualizată și să aibă răspunsuri pentru societatea atât de dinamică în care preotul își desfășoară misiunea. În cadrul conferințelor care se desfășoară în protopopiatele județului Mureș se caută acele căi care să impulsioneze activitățile pastoral-misionare și cultural-sociale. În acest sens spunea Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei: „Ni se cere un preț mic și primi o răsplată așa de mare.” Ascultarea de rânduiala bisericească atât de străveche, cât și ascultarea față de episcop sunt aducătoare de multă disciplină, pace și Har Dumnezeiesc. Înaltpreasfințitul Irineu întărește cele spuse prin cuvintele: „Abaterile noastre de la o elementară ascultare față de episcop îi provoacă dureri Domnului Iisus Hristos, căci eparhia este o familie mai mare care se bazează pe ascultare, respect și bună înțelegere.”

La un seceriș așa bogat este nevoie de lucrători buni, ascultători, plini de har și cu putere. Căci Domnul Iisus Hristos a zis: „Cel ce să-Mi urmeze să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.” Așadar, mai întâi jertfa și apoi cununa”.

Tot luni Înaltpreasfințitul Părinte Irineu va participa la întâlnirea cu profesorii de religie din județul Mureș.

Comentarii Facebook


Știri recente