Conferință preoțească la sediul Protoieriei III Capitală

Preoții din Protoieria III Capitală au participat astăzi, 13 decembrie, la conferința cu tema „Calendarul îndreptat”. Prelegerea a fost susținută de părintele profesor doctor Gheorghe Ispas, parohul Bisericii „Sfântul Mina” din București, informează TRINITAS TV.

„Calendarul nu este o dogmă, ci este o descoperire științifică pe care noi o respectăm. Și de aici gândurile pe care le are Biserica noastră vizavi de un sfânt sinod care va discuta problema calendarului îndreptat la nivel pan-ortodox”, a spus părintele protoiereu Dinu Pompiliu de la Protoieria III Capitală.

„Calendarul vechi, iulian, alcătuit cândva pe la anul 46 î. Hr. A fost îndreptat pe la 1582 când Bisericile din Apus au trecut pe stilul nou, dar Bisericile Ortodoxe au rămas în continuare până la 1923 pe stilul vechi când a avut loc conferința pan-ortodoxă de la Constantinopol. Mai sunt pe stilul vechi Patriarhia Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Serbiei și Mănăstirile din Muntele Athos. Nădăjduim că și Întâistătătorii Bisericilor respective, la vremea potrivită, vor trece pe stilul nou”, a spus părintele profesor doctor Gheorghe Ispas, parohul Bisericii „Sfântul Mina” din București.

Astfel de întruniri ale preoților din Protoieria III Capitală au loc lunar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…