Conferință preoțească la Sebeș

La Sebeș a avut loc marți, 19 iunie 2012, conferința preoțească din sesiunea de primăvară organizate în protopopiatele județului Alba, din eparhia Alba Iuliei.

Tema din acest an propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române este 2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor sub raport biblic-patristic, istoric, teologic și liturgic.

Tema aduce în centrul atenției cercetării teologice, dar și a lucrării pastoral-misionare și social-caritative o Sfântă Taină care ajută pe credincioși în mod deosebit în refacerea sănătății lor fizice și în întărirea sănătății lor moral-spirituale.

Lucrările conferinței au debutat cu oficierea slujbei de Te Deum, continuând cu susținerea referatelor de părinții Crișan Gheorghe de la parohia Sebeș I și Marian Gheorghe preot misionar și luările de cuvânt din partea preoților participanți. După cum ne informează reintregirea.ro, conferințele preoțești vor continua la 25 iunie la protopopiatul Alba Iulia.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…