Conferință preoțească la Huedin

Conferințele preoțești din Arhiepiscopia Clujului au continuat joi, 6 octombrie, în Protopopiatul Huedin. Preoții au participat dimineață, de la ora 10:00, la o slujbă de Te Deum săvârșită în Paraclisul ‘Sfinții Trei Ierarhi’ al protopopiatului, în prezența Preasfințitului Episcop-vicar Vasile Someșeanul, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Ședința, având ca temă ‘Neo-protestantismul, un mijloc de îmbogățire spirituală sau o relativizare a credinței’, a fost deschisă apoi în sala de conferințe, fiind prezidată de Preasfinția Sa.

Tema a fost prezentată de doi preoți, după cum a precizat părintele protopop al Huedinului, Ciprian Taloș: ‘Această conferință a fost pregătită de doi preoți, părintele Mihai Racolța din Parohia Berindu, care a prezentat partea de teologie practică, misionară, mijloacele de combatere a fenomenului sectar, iar de partea istorică s-a ocupat pr. Sergiu Bălaș de la Parohia Someșul Cald’.

Referatele celor doi clerici au fost urmate de un dialog, fiind prezentate experiențe din pastorația preoților din Protopopiatul Huedin, căutându-se soluții misionar-pastorale la fenomenul sectar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…