Conferință preoțească la Giurgiu

În biserica „Sf. Ier. Nicolae”din localitatea Drăgănescu s-au desfășurat miercuri, 28 noiembrie 2012, lucrările conferinței pastoral-misionare de toamnă cu preoții din Protopopiatul Mihăilești, dedicate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Episcopul Giurgiului în altarul de vară al bisericii parohiale. După cuvântul de deschiderea rostit de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost susținute referate care au avut ca teme „Cercetarea și îngrijirea bolnavilor, o datorie mântuitoare a fiecărui credincios” și „Sfinți medici în Tradiția Bisericii”.

În continuare au fost aduse în discuție și problemele curente ale activității pastoral-misionare și administrative cu care se confruntă parohiile din cuprinsul Protoieriei Giurgiu. De asemenea, au fost evidențiate și diverse aspecte legate de colecta națională pentru Catedrala Mântuirii Neamului dar și modalități de continuare a desfășurării proiectelor catehetice ale Patriarhiei Române.

La final, a fost amintită preoților Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, luată în ședința de lucru din zilele de 24-25 octombrie 2011, cu privire la declararea anului 2013 ca „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română”, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de toleranță religioasă de la Milano al împăratului Constantin cel Mare (313 -2013).

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…