Conferință preoțească la Galați

A avut loc astăzi, 17 noiembrie 2011, conferința semestrială reunită cu preoții din Protopopiatul Galați și Protopopiatul Brăila, informează TRINITAS TV. Întrunirea a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală din Galați de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, alături de cei 120 de slujitori ai Sfintelor Altare.

De asemenea, cu acest prilej a fost oficiată și o slujbă de pomenire a mitropolitului Antonie Plămădeală, de la a cărui naștere s-au împlinit 85 de ani.

Înaltpreasfințitul Casian a precizat: „A fost prilejul potrivit în 17 noiembrie de a ne reuni cu mulți participanți pe plan internațional aflați la Stolniceni în Basarabia în această zi unde ne-am amintit de mitropolitul Antonie și întrucât el a lăsat atât de multe valori în lumea aceasta el este viu și prezent în continuare în special prin ucenici și prin marea sa dragoste față de lucrarea preotului în parohie, Preotul în biserică, în lume, acasă și ni s-a părut că este unul dintre cei ce pot spune multe despre lucrarea preotului, viața preotului și renașterea familiei creștine prin lucrarea preotului”.

Lucrările conferinței au avut loc în Aula Magna a Universității „Dunărea de Jos”, tema tratată fiind importanța Tainelor Sfântului Botez și a Sfintei Cununii. Invitat la această manifestare a fost Pr. Dr. Aurel Grigoraș, slujitor la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Paris, traducător al cărții „Faptele Sfântului Apostol Andrei”, recent publicată de Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cadrul discuțiilor au fost accentuate aspectele practice ale rânduielii slujbelor Sfântului Botezului și a Sfintei Cununii, la final fiind analizate date statistice privitoare la oficierea serviciilor religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente