Conferință preoțească la Făgăraș

Seria conferințelor preoțești de primăvară din Arhiepiscopia Sibiului a continuat, astăzi, 23 mai 2012, cu întâlnirea preoților din parohiile protopopiatelor Făgăraș și Rupea. Slujitorii sfintelor altare au participat la expunerea lucrărilor prezentate de colegii lor, care au abordat tema Sfântului Maslu în context dogmatic, liturgic și istoric.

Întâlnirea a fost prezidată de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

„Este o misiune extraordinară pe care noi trebuie să o împlinim, pe lângă cea liturgică, și anume slujirea aproapelui. Biserica are obligația morală de a sta alături de cel aflat în suferință pentru tămăduirea sufleteacă și trupească. Dacă în spital omul merge ca să se tămăduiască trupește, chiar și în spital avem o clinică specială, spirituală, o capelă unde preotul de spital încearcă să stea alături de cel aflat în suferință. Însă toți preoții, nu numai cei care au această misiune specială de a fi preoți de caritate, se roagă pentru credincioșii noștri, pentru că avem Maslu și de obște, dar și pentru fiecare persoană în parte”, a declarat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Găzduită de sala de conferințe a Protopopiatului Făgăraș, întâlnirea a cuprins trei expuneri, dar și analize și mărturii din experiența pastorală a slujitorilor.

Seria conferințelor preoțești din Arhiepiscopia Sibiului va continua vineri cu întâlnirea preoților din protopopiatele Sibiu, Săliște, Mediaș, Avrig și Agnita.

Comentarii Facebook


Știri recente