Conferință preoțească la Făgăraș

A doua conferință preoțească de toamnă din Arhiepiscopia Sibiului s-a desfășurat astăzi, 5 noiembrie, la Făgăraș, în sediul celor două protopopiate din cetatea transilvană. Conferința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de trei protopopi.

La conferință au participat preoții din Protopopiatele Făgăraș 1, Făgăraș 2 și Rupea, alături de cei trei protopopi, Marcel Dobrea, Ion Tărcuță și Matei Dan Sucaciu. La conferință, trei preoți din fiecare protopopiat au prezentat câte un referat, în care au tratat câteva subcapitole din tema generală. Preoții au avut posibilitatea să afle mai multe lucruri despre viața și lucrarea misionară a Sfinților Împărați Constantin și Elena, despre locul lor în istoria bisericească, dar și despre teologia părintelui Stăniloae și importanța acesteia pentru întreaga Ortodoxie.

Un punct important al întâlnirii preoților cu IPS Mitropolit Laurențiu a fost legat de necesitatea elaborării unor monografii parohiale, prin care să fie mai bine cunoscute comunitățile Arhiepiscopiei Sibiului, cu toate monumentele istorice și de patrimoniu existente în localitățile respective. La aceeași conferință, ierarhul a transmis ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în special cele privitoare la demersurile pe care parohiile trebuie să le facă pentru a li se retroceda și ultimele bunuri confiscate de fostul regim, după cum aflăm de la mitropolia-ardealului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente