Conferință preoțească la Constanța

La Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Constanța, s-au desfășurat, marți, 11 iunie 2013, lucrările conferinței pastoral-misionare de primăvară a preoților din Protoieriile Constanța 1, Constanța 2 și Mangalia. Ședința a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, informează TRINITAS TV.

„Este momentul în care noi dăm slavă lui Dumnezeu pentru darul libertății pe care ni la oferit prin Sfântul Împărat Constantin și în libertate putem să lăudăm pe Dumnezeu. Și aici erau mulțime de biserici, dar era interzisă rugăciunea pe față. Peste 80 de bazilici avem până la vremea Împăratului Constantin, dar și multe biserici episcopale. Anul 313 s-a oglindit în Dobrogea noastră prin libertate într-o bucurie a strămoșilor noștri”, a spus ÎPS Părinte Teodosie.

Tema conferinței a fost „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”.

În același cadru, la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie i-a premiat pe elevii constănțeni, participanți la Olimpiada națională de Religie.

La festivitatea de premiere au participat profesorii și părinții elevilor constănțeni.

Comentarii Facebook


Știri recente