Conferință preoțească la Chitighaz, Ungaria

Sub președinția Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Sâmbătă, 19 mai 2012, la Parohia Chitighaz (Kétegyháza) s-a desfășurat conferința preoțească misionar-pastorală de primăvară, dedicată Anului Omagial al Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, în Patriarhia Română.

La fel ca și în anii trecuți, conferința preoțească a fost precedată de săvârșirea, în biserica parohială a Sfintei Liturghii Arhierești, de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, înconjurat de preoții Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, acesta fiind un prilej de manifestare concretă a comuniunii frățești, foarte apreciată și de credincioșii care au participat la acest eveniment.

După cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în cadrul conferinței au prezentat referate Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-bisericesc al Episcopiei, care a vorbit despre Taina Sfântului Maslu din punct de vedere istoric, teologic și practic, făcând și o analiză cu felul în care este abordată ea de către celelalte confesiuni creștine și Părintele Marius Maghiaru, Protopopul Budapestei, care a subliniat aspectele practice ale îngrijirii bolnavilor, fundamentând biblic și prezentând teme interesante legate de această latură constantă a activității Bisericii Ortodoxe de-a lungul veacurilor, de la începuturile sale și până azi. Prezentările au fost urmate de discuții și exemple concrete evidențiate de ceilalți preoți în timpul activității pastoral-misionare pe care au desfășurat-o.

Sărbătoarea de la Chitighaz s-a încheiat printr-o agapă frățească oferită invitaților de către Părintele Paroh Florin Olteanu, gazda acestei manifestări.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…