Conferință preoțească la Buzău

Biserica „Bunavestire” din Buzău a găzduit conferința semestrială de toamnă cu preoții din cadrul Protoieriei Buzău I. Întrunirea, în cadrul căreia a fost discutată importanța Tainei Sfintei Cununii, a fost precedată de Sfânta Liturghie și de o slujbă de Te Deum. La conferință a participat și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa a adresat îndemnuri către preoții prezenți cu privire la săvârșirea corectă a Tainei Sfintei Cununii.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat referatul „Taina Sfintei Cununii – prezentare istorică, teologică, liturgică și pastorală; practici neortodoxe”.

Slujitorii sfintelor altare au dezbătut rolul deosebit pe care îl are Taina Cununiei în dobândirea mântuirii, precum și în întărirea societății.

În Eparhia Buzăului și Vrancei, conferințele semestriale de toamnă se vor încheia pe 25 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…