Conferință preoțească la Alba Iulia

Azi, 17 iunie, la Biserica cu hramul „Buna Vestire” din Alba Iulia s-a desfășurat o nouă conferință preoțească din primăvară acestui an. Conferința cu tema „2013 – Anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena”, a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, iar referatul a fost susținut de părintele Urda Ștefan, după cum ne-a precizat Pr. Florin Croitoru.

Sfinții Constantin și Elena au rămas în istorie ca promotori ai libertății religioase în contextul crizei politice, militare și sociale, dublate de o profundă criză religioasă și morală de la începutul secolului al IV-lea. Suferința Bisericii creștine din acele vremuri a atins o culme și a condus treptat la anumite manifestări preconstantiniene de toleranță relativă față de religia creștină, încununate de convertirea la creștinism a lui Constantin cel Mare și de Edictul de la Milano – Carta libertății creștine și a toleranței religioase. Aceste acte au reprezentat o cotitură în istoria imperiului și au facilitat recunoașterea creștinismului ca religie oficială, toleranța religioasă într-o lume încă divizată între păgânism și creștinism și apariția conceptului de libertate de conștiință în materie religioasă.

Mâine, 18 iunie a.c., la Câmpeni, în prezența părinților parohi și ai reprezentanților așezămintelor monahale din Apuseni, va avea loc ultima conferință preoțească din primăvara acestui an, eveniment onorat de prezența ierarhul nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Comentarii Facebook


Știri recente