Conferință preoțească în Protopopiatul Turda

La Protopopiatul Turda a avut loc, joi, 10 mai 2012, conferința preoțească de primăvară, la care a participat și Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Întrunirea a debutat la catedrala din oraș, cu oficierea slujbei de Te Deum. Ședința s-a desfășurat în sala de ședințe de la sediul protopopiatului, după cum a precizat pr. Daniel Crișan, protopopul de Turda. Conferința semestrială de primăvară cu tema ‘Anul 2012, anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’ a fost susținută de pr. Roșu Radu de la Parohia Surduc, completat de pr. Baranga Emil de la Parohia Ploscoș.

După conferința preoțească, IPS Mitropolit Andrei a efectuat o vizită pastorală în parohiile Pădureni și Turda Poiana. Întâlnirile cu preoții celor nouă protopopiate din arhiepiscopie în cadrul conferințelor preoțești vor avea loc pe tot parcursul lunii mai. Următoarea conferință preoțească va avea loc în Protopopiatul Cluj II, pe 14 mai.

Comentarii Facebook


Știri recente