Conferință preoțească în protopopiatul Tulcea

În protopopiatul Tulcea s-au desfășurat marți, 11 iunie a.c., lucrările conferinței semestriale a preoților ce a avut ca temă „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase”.

În deschiderea lucrărilor, Preasfinția Sa Visarion a rostit un cuvânt duhovnicesc subliniind importanța edictului de la Milan din 313 ca și rolul Sfinților Împărați în făurirea Imperiului roman creștin și a unei Europe unite.

Au prezentat referate Pc. Pr. Dumitrescu Angelo Florian de la parohia Caraorman și Pc. pr. Corleancă Paul de la parohia Sarinasuf, care au fost apoi urmate de luări de cuvânt din partea preoților participanți.

În continuare, în sălile Muzeului de Istorie din Tulcea a fost vernisată Expoziția cu tema „Sângele martirilor” la care au luat parte oameni de cultură, istorici și preoți din oraș, după cum ne-a transmis Alexandru Chituță.

Preasfinția Sa a rostit și aici un cuvânt arătând bucuria faptului că după 42 de ani racla originală a sfinților descoperiți la Niculițel a fost expusă pentru prima dată după restaurare.

Expoziția cuprinde și alte artefacte din epoca constantiniană descoperite în nordul Dobrogei.

Comentarii Facebook


Știri recente