Conferință preoțească în protopopiatul Săveni

Preoții din Protopopiatul Săveni au participat ieri, 23 octombrie a.c., la prima ședință preoțească condusă de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Tema conferinței preoțești a fost „Anul Jubiliar al Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii” și „Noul statut pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române”. De asemenea, preoții din Protopopiatul Săveni au pus în discuție și problemele cu care se confruntă.

Dimineața a fost oficiată Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Nicolae” – Săveni 2, în cadrul căreia a fost hirotonit preotul Cornel Coțovanu, pe seama parohiei Cotu Miculinți din Protopopiatul Săveni. Părintele Liviu Constantin Nechita, protopop al Protopopiatului Săveni a mulțumit la finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan pentru prezență și i-a oferit o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos: „Drumul nostru către mântuire, către împărăția Bunului Dumnezeu are nevoie de îndrumare, are nevoie de modele, are nevoie de persoane care să ne arate calea cea bună, ca să ne ferească în momentul în care avem ispita aceasta de a ne îndepărta de la drumul cel bun, de la drumul cel drept. Bucuria noastră, a creștinilor, este cu atât mai mare în momentul în care ierarhul nostru se află în mijlocul nostru, în împreună slujire, ca o chezășie a prezenței Mântuitorului Iisus Hristos în lumea aceasta și ca îndreptător al sufletelor noastre către împărăția sa cea cerească. Bunul Dumnezeu a îngăduit și nouă, în această zi, bucuria prezenței ierarhului în mijlocul nostru”, a spus preotul Nechita.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că orice întâlnire care este onestă formează o clipă de sărbătoare, iar întâlnirea noastră cea mai frumoasă și cea mai adâncă nu poate fi în alt loc decât în biserică și nu poate avea loc în alt timp, decât în timpul Sfintei Liturghii. De aceea, îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit – arhiereu, preoți, diaconi, credincioși mai în vârstă sau prunci – să fim astăzi în biserică formând poporul lui Dumnezeu, aflat în genunchi în fața dumnezeieștii și Preasfintei Treimi”, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 248/ 24 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente