Conferință preoțească în Protopopiatul Lugoj, despre familia creștină

Joi, 20 octombrie, la sediul Oficiului Protopopesc din Lugoj s-au desfășurat lucrările celei de-a doua sesiuni a conferinței preoțești din acest an, cu tema ‘Familia creștină în contextul actual’, potrivit „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Conferința a debutat cu slujba de Te Deum oficiată în biserica cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Lugoj la care au participat, din partea Centrului Eparhial, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar, și pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial. Soborul a fost alcătuit din pr. Ladislau Sasz de la Filia Topolovățul Mic, pr. Valentin Voicu – Parohia Hezeriș și pr. Ion Last de la Parohia Cireșu.

După Te Deum, în sala de festivități a Protopopiatului Lugoj s-au desfășurat lucrările conferinței, unde în deschiderea acesteia, pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, a adresat un cuvânt de bunvenit oaspeților de la Centrul Eparhial. Referatul cu tema amintită a fost susținut de pr. Daniel Otescu de la Parohia Belinț, care de altfel a primit aprecieri atât din partea Preasfințitului Paisie, cât și din partea preoților prezenți la conferință. Au urmat luări de cuvânt cu referiri practice din viața de familie cu care slujitorii sfintelor altare se confruntă în parohiile pe care le-au păstorit sau le păstoresc.

La final, Preasfinția Sa a atras atenția asupra faptului că preoții trebuie să pună în aplicare cu multă conștiinciozitate rânduiala Bisericii și prevederile Sfântului Sinod cu privire la Taina Sfintei Cununii, mai ales acum, când Biserica și societatea se confruntă cu probleme grave de natură familială. Totodată, ierarhul a transmis tuturor celor prezenți binecuvântarea și purtarea de grijă a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente