Conferință preoțească în Protopopiatul Lugoj

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, zilele acestea în Arhiepiscopia Timișoarei se desfășoară conferințele preoțești de toamnă. Vineri, 19 octombrie, a avut loc întrunirea preoților din Protopopiatul Lugoj, informează „Ziarul Lumina”. În debutul întâlnirii, la catedrala cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Lugoj a fost oficiat un Te Deum, iar apoi au urmat lucrările conferinței. Aceasta s-a desfășurat în sala de festivități a sediului Protopopiatului Lugoj, sub președinția Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La întâlnire au fost prezenți și pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial, moderatorul discuțiilor, și pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului. În conformitate cu prevederile Sfântului Sinod, conferința a tratat tema ‘Lucrarea pastorală a Bisericii și a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor’. Referatul conferinței a fost susținut de către pr. Ioan Până, de la Parohia Brestovăț. În partea a doua a conferinței a fost analizată colaborarea dintre preot și profesorul de religie, precum și alte probleme administrative. Seria de conferințe se va încheia miercuri, 24 octombrie, cu întrunirea preoților din Protopopiatul Deta.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…