Conferință preoțească în protopopiatul Dej

La 11 octombrie 2012 a avut loc ședința semestrială a preoților din protopopiatul Dej cu tema: Misiunea Ortodoxă astăzi, mijloace pentru dinamizarea activității pastoral misionare. Ședința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Vasile Someșanul, alături de care a fost prezent părintele protopop de Dej, Teofil Herineanu și părintele consilier Ștefan Iloaie, după cum ne informează radiorenasterea.ro.

Conferința s-a desfășurat în biserica parohiei Dej I, de pe strada Gutinului. La ora 10:00 s-a oficiat slujba de Te Deum după care a fost ținut un cuvânt de deschidere de către părintele protopop Teofil Herineanu.

În cuvântul de bun venit adresat Preasfinției Sale Vasile Someșanul, părintele protopop i-a îndemnat pe părinții prezenți la aplicarea misiunii bisericești ca urmare a cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos: „Mergând învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului duh…Mt. 28,19-20.

După acest cuvânt de deschidere Preasfințitul Părinte Episcop Vasile Someșanul a vorbit preoților despre misiune spunând: ,,Suntem chemați să intensificăm îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos la misiune prin implicarea oamenilor în slujba Domnului, prin exemplul personal și prin activitatea Bisericii’.

A urmat apoi susținerea unui referat pe tema dezbătută, referat prezentat de părintele Călin Todor Pop de la parohia Urișor, protopopiatul Dej. Au fost punctate mijloacele specifice misiunii preoțești și anume săvârșirea slujbelor bisericești, liturghia de după liturghie adică implicarea preotului în parohia sa în diferite activități precum: catehizarea copiilor, a tinerilor, a adulților, vizite pastorale, acțiuni de voluntariat în acte filantropice, sociale, diferite parteneriate dintre Biserică și instituțiile locale în scopul ajutorării oamenilor, implicarea întregii comunități parohiale în slujirea lui Dumnezeu prin menținerea unității, solidarității și într-ajutorării semenilor spre slava lui Dumnezeu, misiunea Bisericii fiind definită ca și activitatea sinergică în care se întâlnește lucrarea lui Dumnezeu cu cea a omului, unii parinți aducând diferite exemple personale cu privire la misiunea preoțească.

Spre finalul conferinței părintele consilier Ștefan Iloaie a evidențiat importanța voluntariatului în numele Domnului nostru Iisus Hristos, popularizarea exemplelor de bună practică, misiunea fiind astfel lucrarea prin care lucrează Dumnezeu cu ajutorul omului deschis prin iubire față de semenii săi, spre slava lui Dumnezeu și spre mântuirea oamenilor întru Împărăția lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente