Conferință preoțească în Protopopiatul Băile Herculane

Luni, 25 noiembrie, a avut loc conferința pastoral-misionară de toamnă a preoților din Protopopiatul Băile Herculane. Toți preoții din Protopopiatul Băile Herculane au fost prezenți la biserica cu hramul „Sfântul Apostol Toma”, din Parohia Pecinișca-Băile Herculane și au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului alături de un numeros sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Pavel Canea. În cadrul Sfintei Liturghii Chiriarhul a săvârșit și Taina Hirotoniei, hirotonind ca preot pe Iosif Buzangia, pe seama Parohiei Pârvova, Protopopiatul Băile Herculane. Bucuria duhovnicească a acestei zile a fost sporită și prin faptul că în cadrul Sfintei Liturghii toți preoții din Protopopiatul Băile Herculane s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. În partea a doua a zilei, s-a desfășurat conferința preoțească de toamnă, în sala de ședințe a Protopopiatului Băile Herculane.

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a subliniat: „Iată-ne astăzi de Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, slujind Sfânta Liturghie și împărtășindu-ne cu Sfintele Taine împreună cu toți preoții din Protopopiatul Băile Herculane. La conferința preoțească din semestrul al II-lea, al acestui an, pe lângă episcopul Traian Badescu, 80 de ani de la trecerea sa în veșnicie, Episcopia Caransebeșului a rânduit ca preoții noștri să vorbească despre doisprezece personalități clericale și culturale din episcopia noastră, personalități care au marcat istoria Bisericii Ortodoxe Române din Banat. Pentru astăzi la Protopopiatul Băile Herculane s-a vorbit despre protopopii Nicolae Stoica de Hațeg, Coriolan Buracu și despre Ioan Sârbu. Delegatul Centrului Eparhial, părintele consilier Daniel Gozman a prezentat referatul despre episcopul Iosif Traian Badescu. Așadar avem o frumoasă tradiție în Episcopia Caransebeșului, în primele zile din Postul Crăciunului, împreună cu toți preoții episcopiei din cele patru protopopiate, slujim mai întâi Sfânta Liturghie, iar după aceea dezbatem tema rânduită la nivelul Eparhiei”.

De asemenea, au fost discutate, analizate și dezbătute și diferite aspecte de ordin administrativ și gospodăresc cu care se confruntă preoții de pe raza Protopopiatului Băile Herculane.

Comentarii Facebook


Știri recente