Conferință preoțească despre Sfântul Botez la Tulcea

Taina Sfântului Botez a fost tema conferinței preoțești organizată în Protoieria Tulcea. După slujba de Te Deum la care au participat slujitorii sfintelor altare, întâlnirea s-a desfășurat sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Visarion, Chiriarhul locului, informează TRINITAS TV.

„Au fost discuții care au scos în relief importanța Tainei Sfântului Botez pentru viața creștină, dar în același timp și cerințele pe care viața de astăzi și lumea de astăzi le impune pentru ca această sfântă taină să își găsească rolul ei în cadrul Bisericii lui Hristos”, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Visarion.

În cadrul întâlnirii au fost susținute două referate pe tema propusă. Totodată, a fost lansat și proiectul cultural „Cronica vremurilor noastre”, proiect ce urmărește colectarea, prelucrarea și arhivarea electronică a informațiilor, imaginilor și evenimentelor din cadrul Protoieriei.

Seria conferințelor preoțești în Episcopia Tulcii va continua în zilele de 25 și 26 mai, în Protoieriile Niculițel și Babadag.

Comentarii Facebook


Știri recente